Kako su se prethodnih dana pojavile neistine kako općina Bužim neće isplatiti stipendije do maja mjeseca pa čak ni do kraja ove godine, ovim putem obavještavamo sve stipendiste općine Bužim da je danas uplaćena i posljednja stipendija za akademsku 2013/2014. godinu.

Nadležna služba Općine je i pored problema koji su se javili, uz  uložene velike napore  uspjela realizirati isplatu dodijeljenih stipendija. Izražavamo žaljenje, ali se i ispričavamo zbog kašnjenja isplata. Također se zahvaljujemo na ukazanom strpljenju i razumijevanju.

I pored svih teškoća koje su se javile, i teškog materijalnog stanja u cijeloj državi, smatramo da je to što smo uspjeli obezbijediti stipendije za sve studente općine Bužim koji su zadovoljili kriteriji objavljenog konkursa, naš veliki uspjeh. Jek kako ste već ranije bili upoznati općina Bužim prvobitno je  planirala 50.000 KM za stipendije, ali zbog velikog broja pristiglih zahtjeva potrudili smo se da obezbijedimo još dodatnih 20.000 KM kako bi svi naši studenti dobili ovaj „solidan“ iznos od 500 KM.

Našim studentima želimo puno sreće i uspjeha u daljem obrazovanju.