Danas je u mjesnoj zajednici Radoč na području općine Bužim svečano otvoren obnovljeni objekat osnovne škole “Radoč”. Turska organizacija “Milli Gorus” i njen resor za humanitarne djelatnosti “HASENE” organizirale su preko ekspoziture u Južnoj Holandiji prikupljanje sredstava za obnovu pomenute škole. 40 Turkinja, među kojima ima: srednjoškolki, studentica raznih profila, zatim doktora, stomatologa, profesora, pedagoga, uspjele su prikupiti sredstva za obnovu pomenute škole, a zatim su doputovale iz Holandije i same izvele radove farbanja i uljepšavanja kompletne škole. Između ostalog obnovljen je i krov koji je bio dotrajao i koji je prokišnjavao.

Obnovljeni objekat škole su svečano otvorili načelnik općine Bužim Agan Bunić,  predstavnica organizacije “Hasene” Esra Yilmazer,i direktorica škole Razija Bakija a u osnovnoj školi Čavnik iz Čave je upriličena i svečanost tim povodom.

Koordinator Enver Eminović, naglasio je u izjavi da je ovo dobar primjer da se posebno omladina Bosne i Hercegovine uključi u jači volonterski humanitarni rad.

Kako je to izgledalo danas pogledajte na JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”