U prostorijama Općine Bužim načelnik Agan Bunić sa saradnicima ugostio je poznatog bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Topalbećerevića zvanog Bahu.

Prijemu je prisustvovao i direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Mersudin Nanić, predsjednik NK „Vitez“ Rifet Šahinović kao i trener NK „Vitez“ Edham Eminić.

O Sabahudinu Topalbećireviću ne trebamo puno govoriti, sjetimo se samo utakmica reprezentacije i gledanje ispred malih ekrana, moramo se uvijek  sjetiti našeg kralja komentarisanja. Svi znamo koliko je lijepo bilo gledati utakmicu reprezentacije BiH uz komentar Sabahudina Topalbećirevića. Topalbećirević je znao i lošu situaciju pretvoriti u zanimljivu svojim komentarima po kojim je i poznat širom BiH, pa i u regiji.

Na današnjem prijemu bilo je puno pozitivne atmosfere i obostranih lijepih želja.

Načelnik Bunić upoznao je gosta sa razvojnim mogućnostima Općine Bužim i prezentirao prirodne potencijale kojima ova lokalna zajednica raspolaže, bilo je govora i o sportu jer posebne potrebe se izkazuju u obezbjeđivanju sportske infrastrukture, odnosno izgradnje sportske dvorane i  igrališta. U razgovoru je istaknuto da u samom centru Općine egzistira Mješovita srednja škola Bužim sa preko 750 učenika koja nema fiskulturnu salu za svoje potrebe. Također je istaknut rad 20 aktivnih sportskih kolektiva koji ostvaruju vrhunske rezultate na svim nivoima takmičenja, a još uvijek nemaju  minimalne uvjete za rad. Kao što vidimo sve ovo, moramo zaključiti da je u Općini Bužim prijeko potrebna izgradnja sportske dvorane kako bi se u još većem kapacitetu razvijao sport u ovoj jednoj od najmlađih općina u Bosni i Hercegovini.

10482538_10202294182022968_4235545635406594798_n

Na kraju prijema kao znak pažnje načelnik Bunić uručio prigodne poklone bosanskohercegovačkom novinaru Općine Bužim, monografiju „Bužim kroz vrijeme“ i monografiju OFK „Bratstvo“ i NK „Vitez“ .