Na završnoj manifestaciji obilježavanja Dana općine Bužima, 02.03. 2014. godine u prepunoj velikoj sali „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, građani naše općine su sasvim sigurno uživali u pozorišnoj predstavi kabareom ’Međuigre 0-24’, u izvedbi poznatog dramskog umjetnika, reditelja, glumca i režisera Zijaha Sokolovića. Time je završena ovogodišnja manifestacija Dana općine Bužim. Nizom kulturnih, zabavnih, sportskih i svečanih manifestacija, u kojima ste sasvim sigurno mogli i uživati.

Kabareom, glumac je oduševio i do suza nasmijao brojnu publiku. “Međuigre“ su sastavljene od 180 razmišljanja o naizgled nevažnim stvarčicama u životu koje se svakome od nas zbivaju između „velikih“, „bitnih“ i „neodgodivih“ koraka. Te sitnice, propuštene šanse, odgođeni trenuci koji se nikada više neće ponoviti predstavljau također bitan dio života, a što smo stariji sve više žalimo za njima i kajemo se jer nismo imali vremena“ – bilo za ljubav, bilo za cvijeće, bilo za popravak zuba. Organizator gostovanja Zijaha Sokolovića je Udruženje mladih Bužim, pod pokrtoviteljstvom Općine Bužim i BH Telekoma.

U Udruženju mladih Bužim kažu da im je čast i zadovoljstvo što su uzeli učešće u obilježavanju Dana općine Bužim sa svojim projektima i da su za kraj mogli podariti svojim sugrađanima smijeh koji je svima tako potreban u svakodnevnom životu. Reakcija publike nakon odigrane predstave bila je izuzetno pozitivna i premašila je sva očekivanja, što najbolje svjedoči višeminutni aplauz na kraju predstave.