Danas je u Domu kulture Bužim održana XIV sjednica Općinskog vijeća općine Bužim. Predloženi dnevni red sa 14. tačaka uz dopunu sa još dvije tačke, i to Odluku o kupovinu teretnog motornog vozila za potrebe JKP „KOMB“ d.o.o Bužim i Inicijativa za zajednički obilazak vodovoda Pivnice, što je ukupno 16. tačaka dnevnog reda.

Valja spomenuti da se na danjašnjoj sjednici raspravljano o slijedećim tačkama: Program rada Općinskog vijeća općine Bužim za 2014.godinu, Odluka o dodjeli općinskih javnih priznanja za 2013. godinu, Odluka o sprovođenju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica i pridjednike mjesnih zajednica na području općine Bužim, Odluka o određivanju matičnih pordučja za vođenje matičnih knjiga na području općine Bužim, Odluka o regulaciji cestovnog saobraćaja na području općine Bužim, Odluka o utvrđivanju općeg interesa, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o kominalnoj naknadi, Odluka o stavljanju van snage Odluke o propisivanju takse u svrhu obezbijeđivanja sredstava za povrat kredita za izgradnju nove i rekonstrukcije stare sekundarne vodovodne mreže Bužim, Zaključak o davanju saglasnosti na Odluku o cjenovniku komunalnih usluga JKP „KOMB“ d.o.o Bužim i Odluka o kupovinu teretnog motornog vozila sa tovarnim prostorom za potrebe JKP „KOMB“ d.o.o Bužim, uz kraću raspravu sve navedene odluke i zaključci su i usvojeni.

Pored ovih tačaka na dnevnom redu našla se i tačka o osnivanju JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, gdje je Općinsko vijeće sa 12 glasova za od toga (9 glasova SDA, 1 A-SDA, 1 SPU i 1 SBB) i 4 glasa suzdržana ( 1 SBIH, 1 SDP i 2 A-SDA), dalo saglasnost na  osnivanje ove ustanove.

Dužnosti direktora obavljat će Mersudin Nanić, bachelor Islamske vjeronauke i trenutno apslovent na Panevropskom univerzitetu „Apeiron“ u Banja Luci, odsjek Informacioni tehnologija.

„ Stvorili smo sve pretpostavke za osnivanje ovakve ustanove, ovih dana završavamo veliku salu doma kulture, u budžetu su predviđena sredstva za rad, i osnivanje ove ustanove znači da ćemo imati bolje uslove za rad radnika u kulturi, sportu i informisanju. Osnovni zadatak ove ustanove će biti upravljanje novoizgrađenim domom kulture i ponovno pokretanje rada radio stanice na području općine Bužim. Vjerujem da će novoimenovani direktor opravdati povjerenje Općinskog vijeća, te očekivanja građana od ove ustanove “ – kazao je načelnik Bunić kod rasprave o osnivanju ustanove.