Osnovna škola „Konjodor“ danas je proslavila svoj dan uz prigodni svečani program kojim su učenici i nastavnici ove škole priredili. U sklopu programa dodijeljene su i nagrade učenicima koji su ostvarili izvrsne rezultate na općinskim, kantonalnim i državnim takmičenjima, gdje su postigli zapažene rezultate na svim odgojno-obrazovnim poljima.

Osnovna škola Konjodor u svom sastavu ima jednu područnu četverorazrednu školu „Brigovi“ na Brigovima. Raniji naziv centralne škole bio je OŠ “Suljo Mirvić”. U Konjodoru škola postoji od 1955. godine i radi kao područna četvero-razredna škola u sastavu OŠ „Bužim“ sve do 12.02.1982. godine kad postaje samostalna.

 DSC_0575Uz roditelje i brojne goste, današnjem programu obilježavanja Dana škole prisustvovao je i u ime Općinskog načelnika Bužim Agana Bunića, direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, gdin. Mersudin Nanić koji je poželio sve najljepše i još mnogo dobrih rezultata u učenju i vladanju želim i učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Konjodor“ u povodu njihovog dana. Također je rekao da se u narednom periodu nada da će općina Bužim, shodno svojim mogućnostima, pružiti još veću podršku ovoj Osnovnoj školi od dosadašnje jer ona to zaslužuje.

Direktor Hasan Dedić je na samom početku pozdravio sve prisutne, učenike, roditelje, uposlenike škole, direktore osnovnih i srednjih škola, kao i sve ostale goste te se zahvalio na njihovom prisustvu na ovom svečanom činu obilježavanja dana Osnovne škole „Konjodor“. Ulaganje u obrazovanje najbolja je investicija jer samo znanjem u ovako teškom vremenu možemo naprijed i svijetliju i10396613_769298413101019_1648756849_n bolju budućnost. Na kraju svim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima Osnovne škole kao i svima onima koji ovu ustanovu na bilo koji način doživljavaju svojom, čestitam Dan škole.

Na kraju uručena je i zahvalnica Općini Bužim za veliku nesebičnu pomoć u realizaciji i podršci obilježavanja Dana škole koju su ovu školu i ovaj puta podržali i potpomogli. Zahvalnicu je uručio direktor Osnovne škole Hasan Dedić, a u ime Općine Bužim primio direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, Mersudin Nanić.

Ovogodišnje priznanje učenika generacije u OŠ “Konjodoru” dodijeljeno je Sakibu Muzaferoviću.