Sinoc je završen 18. malonogometni turnir „Izet Nanić 2014 “  na kojem je učestvovalo  u kategoriji U-12 četiri (4) ekipe, u kategoriji U-14 jedanaest (11) ekipa i u kategoriji seniora šezdeset i jedna (61) ekipa podijeljene u šesnaest takmičarskih grupa i koje su sadržavale 13 grupa sa po 4 ekipe i 3 grupe sa po 3 ekipe. Iz svake grupe dalje su išle dvije najbolje ekipe, gdje smo dobili 1/16 finala, nakon toga 1/8, 1/4 , 1/2 i na kraju dvije najbolje ekipe ovogodišnjeg malonogometnog turnira „Izet Nanić 2014“, a to su ekipe: “Ljuti Krajišnici” i Pekara “Zlatno Zrno”.

Prije samog početka finalne utakmice Općinski načelnik  Agan Bunić je uručio plaketu,  fotomonografiju 505. i poklon (sat) sa posvetom iz Bužima za nesebičan doprinos na Memorijalnom malonogometnom turniru Izet Nanić 2014.  ponajboljem bosanskohercegovačkom sudcu  kako na kantonu, tako možemo slobodno kazati i u čitavoj regiji, Hasanu Brkiću

Također, je Abid Mulalić, predsjednika Organizacionog odbora manifestacije Slobodarski dana viteškog grada Bužima 2014 uručio ostalim sudcima, Esmiru Čauševiću, Izetu Veladžiću, Adisu Naniću i Aladinu Kudeliću  plaketu na nesebičnom doprinosu u realizaciji Memorijalnog malonogometnog turnira Izet Nanić 2014.

Finalnu utakmicu U-12 kategorije su odigrale ekipe Bućevci – Englomerc. Bolja je bila ekipa Bućevci rezultatom 3:1.

Treće mjesto je bila ekipa Banana Joks.

U kategoriji U-14 u finalnoj utakmici snage su odmjerili Mramor Bužim i Serbula Jezerski. Pobjedu je odnijela ekipa Mramor, rezultatom 6:2. Treće mjesto je Farma Cinac.

Utakmicu za 3. mjesto seniorske kategorije odigrale su ekipe Mramor Bužim i Auto otpad Solo Piljužići, a slavila je ekipa Mramora rezultatom 4:2.

U velikom finalu, sastale su se, sigurno dvije najbolje ekipe turnira, Ljuti krajišnici – Pekara Zlatno zrno.

U vrlo zanimljivoj utakmici, pobjedu je odnijela ekipa Ljuti Krajišnici, rezultatom 4:1, i tako postala šampion ovogodišnjeg turnira “Izet Nanić”.

Na turniru je ukupno učestvovalo sedamdeset i šest (76) ekipa u sve tri kategorije. Na ovogodišnjem Memorijalnom malonogometnom turniru Izet Nanić odigrano je ukupno 114 utakmica, u kojima je nastupilo 493 igrača i postignuto je 434 pogodka, dodjeljeno je 4 crvena kartona i 36 isključenja na dvije minute.  Ove brojke pokazuju da i ove godine Memorijalni malonogometni turnir Izet Nanić spada u jedan od prepoznatljivi turnira po broju učesnika i svakako jedan je od najposjećeniji turnira i najveće sportsko takmičenje ne samo u Bužimu već i na području čitave BiH.

Bio je ovo po obimu i organizaciji najveći i najposjećeniji malonogometni turnir na USK i trajao je 9 dana. Pehar pobjedniku i nagradu drugoplasiranoj ekipi uručio je načelnik općine Bužim Agan Bunić.

Više slika pogledajte na buzimINFO.ba te buzimljani.ba