Načelnik općine Bužim Agan Bunić danas je u sali Općine Bužim ugostio direktora Japan International Cooperation Agency za Balkan Hirashima Juna.

Povod ove posjete je bio obilazak područne škole u Varoškoj Rijeci koju je ova Agencija  izgradila prije deset godina. Treba napomenti da je ova Agencija do sada finansirala izgradnju jedanaest škola na području BiH.

Prije svega želim da se zahvalim na Vašoj današnjoj posjeti i izrazim riječi dobrodošlice u svoje ime i ime građana općine Bužim te svih učenika koji su pohađali i pohađaju školu koju ste prije deset godina izgradili. Mi smo nedavno aplicirali još jedan projekt prema ambasadi Japana u BiH te se iskreno nadamo da će i on biti pozitivno riješen u što skorijem vremenu, a radi se o područnoj školi na Bućevcima. Nadamo se daljoj saradnji i Vašoj pomoći u narednom periodu i u to ime Vam se još jednom iskreno zahvaljujem, kazao je načelnik Bunić.

dsc_4927Kao znak pažnje ovom prilikom načelnik Agan Bunić je uručio direktoru Hirashima Junu Glagoljsku ploču iz 1495. godine, koju je izradila umjetnica Halida Emrić.