1450059_10200805038875320_1884444586_nU Općini Bužim danas su potpisana tri ugovora o izvođenju radova na projektu izgradnje lokalnog puta Bezi-Bajrektarevića polje IV faza, u MZ Vrhovska, zatim na projektu izgradnje puta Zaradostovo-Luke-Grbavice, MZ Zaradostovo, i treći ugovor o izvođenju radova na projektu rekonstrukcije i modernizacije puta škola Radoč-Prokop u MZ Radoč.

Ugovore su, u zgradi Općine, potpisali načelnik Općine Bužim Agan Bunić i direktor građevinske firme Kov-grad d.o.o iz Bužima. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i vijećnik u Općinskom vijeću općine Bužim Admir Begović, iz MZ Vrhovska.

Za realizaciju ovih značajnih projekata za lokalnu zajednicu i njenih građana koji u njoj žive Općina Bužim obezbijedila je oko 140.000 KM, te jedan dio sredstava obezbijedit će mještani pomenutih naselja.

„Ovo je još jedan primjer kako lokalna zajednica u saradnji sa Općinom može pronaći rješenje za realizaciju projekata značajnih za dobrobit naših sugrađana“, riječi su načelnika Bunića.

Uglavnom su to neasfaltirani makadamski putevi koji su tokom jeseni i zime potpuno neuslovni. Početak radova na asfaltiranju tih ulica, jedan je od radosnijih dana u životu ljudi koji stanuju u takvim naseljima i vjerujem da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo to završiti do zime, u protivnom navedeni poslovi će se nastaviti na proljeće, kazao je načelnik Bunić.