1384166_10200656669485318_895710829_nDanas je u kabinetu Općinskog načelnika Agana Bunića potpisan Ugovor vrijedan  27.100,00KM za izvođenje radova na sanaciji divljih deponija na području mjesnih zajednica općine Bužim. Ugovor su potpisali načelnik općine Bužim Agan Bunić i direktor firme JKP „Komb“ d.o.o Bužim Amel Dizdarević.

Pored saniranja divljih deponija i unapređenja stanja okoliša, cilj ovog projekta je i prevencija nastajanja novih divljih deponija kroz podizanje ekološke svijesti građana općine Bužim. To se planira postići informiranjem građana o ekologiji i održivom razvoju, pravilnom  odlaganju otpada, zaštiti okoliša i slično. Sredstva za ovaj ugovor su osigurana iz budžeta Općine Bužim. Predviđeno trajanje izvođenja radova je 60 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Nakon velikog posla koji smo prethodno morali odraditi, Bužim je pristupio sanaciji  divljih deponija u našim mjesnim zajednicama, posebno u blizini školskih objekata gdje svakodnevno borave školska djeca, zbog čega sam izuzetno zadovoljan. To samo dokazuje da vodimo brigu o zbrinjavanju otpada u skladu s bosanskim, ali i europskim standardima”, rekao je načelnik Bunić prilikom potpisivanja ugovora.