U sali općine Bužim danas je održana javna rasprava o Nacrtu odluke o regulaciji cestovnog saobraćaja na području općine Bužim na kojoj su prisustvovali predstavnici Policijske stanice Bužim, javnih ustanova i poduzeća, mjesnih zajednica te Općinski načelnik Agan Bunić.

Na samom početku Elvir Ljubijankić zahvalio se na odazivu prisutnima i izrazio žaljenje što je mali odaziv na ovu raspravu koja je od velikog značaja za sve građane općine Bužim.

Cilj donošenja navedene Odluke jeste uređenje saobraćajnog života koja će doprinijeti bezbjednijem odvijanju saobraćaja kako za pješake tako za sve učesnike u saobraćaju. Od posebnog značaja će biti definiranje javnih parking prostora na području općine Bužim kojim će u narednom periodu upravljati Javno komunalno preduzeće “KOMB” Bužim.

“Očekujemo da će ova Odluka u mnogome doprinijeti uređenijem stanju u ovoj oblasti te da će se u konačnici urediti brojni javni prostori. Očekujemo da će građani općine Bužim, zaposlenici javnih institucija i javnih preduzeća dosljedno provoditi ovu odluku”, istakao je načelnik Bunić.